Balık İlaçları

BALIK İLAÇLARI

Balık İlaçları  

Potasyum Permanganate  

1 gr./100 litre su oranı ile kullanılır. Bu yoğunlukta balıklar 10-30 dakika banyo yaptırılır. Bazı balıklar Potasyum Permanganata karşı hassastırlar. Bu nedenle uygulama sırasında balık dikkatlice izlenir ve herhangi bir aksilik görülür ise banyo hemen durdurulur ve balık normal akvaryumuna geri konulur. Larnea hastalığında %0.1 eriyiği ile lokal (balığın üzerindeki belli bir bölge) tedavi yapılır.

Potasyum İodide ve İodine
Bu madde uzun süreli banyo için kullanılır. 1gr. iodine ve 100gr. potasyum iodide
1 litre suda eritilir. Bu eriyikten her litre akvaryum suyuna 0.5 ml. hesabı ile ilave edilir.(10 litre su için 5ml)

Concurat
Bir firmanın çıkardığı özel ilaç ismidir. İlaç 2.3.5.6 tetrahvdro-6-phenyl imidazo (2,1-6) thiazol hydrochlorides ihtiva eder.Capillaria'nın kontrolü için bu ilaçtan 2-4 gr.
1 litre suya konulur. Bu su içerisinde tubifex (canlı yem) konulur ve kurtlar ölmeye başladığı an veya ölmeye başlayacakları hissedildiği an kurtlar alınır ve hasta balıklara yedirilir.

Bakır Sülfat
Mavi kristaller şeklinde olan bakır sülfat (CuSo4-5H2O) 1 gramı
1 litre suda eritilir ve bu eriyikten 1.5cm3'ü akvaryumdaki her 1 litre su için verilir. Bu uzun süreli banyolar için önerilir. Tatlı su akvaryumlarında bakır sülfat çok dikkatli olarak kullanılmalıdır. Deniz akvaryumlarında ise bakır suyun kirliliğine bağlı olarak süratle çökeltilir. Bu nedenle uygulamanın 3-5 ve 7.gününde tekrarlanmasında fayda vardır. Eğer deniz suyu taze ise uygulama bir iki defa daha yapılabilir. Eğer su eski ise uygulamalar daha az yapılır. Bakır sülfat uygulamalarından amaç sudaki bakır sülfat oranını litrede 1-1.5 mg. dolaylarında tutmak içindir. Özellikle oodinium dış parazitine karşı 0.1-0.4 ppm ortamında devamlı banyo etkili olur.

Lindane
Lindane
çok etkili bir haşere ilacıdır. Suda çözülmez, zehirli bir maddedir. Balık üzerine bulaşmış bazı parazitlerin imhasında kullanıla bilinir ise de akvaryum balıklarında dikkatli kullanmak gerekir. Direkt olarak akvaryum içerisine kullanmak uygun olmayacaktır. Parazitli balık dışarıda ayrı bir kapta veya karantina akvaryumunda ilaçlanmalıdır. Bu amaçla balık, içi su dolu bir kaba alınır. Suyun üzerine çok az lindane serpilir ve balık burada 10-15 dakika tutulduktan sonra tekrar akvaryuma döndürülür.

Malagit Yeşili
Malagit yeşili cholorid ve oxalate halinde pazarlanır. Oxalate olarak pazarlananları balıklar için daha zehirli fakat parazitler ile mücadele için daha etkilidir. Önerilen doz 0.03 mg/litredir. Standart olarak 1.5 gr. malagit yeşili bir litre suda eritilir. Bu eriyikten 2ml/100 litre suya uygulanır. 2 ppm dozlu eriyikte balıklar 30 dakika banyo yapılır ise dış pazazit ve mantarlara karşı etkili mücadele yapılmış olur.

Metronidazol
Metronidazol (1-b(hydroxyethyl)-2-methyl-5 nitroi-midazol) formülündedir. İnsanlar içinde kullanıldığından kimyasal madde satılan yerlerden veya eczanelerden temin edile bilinir. Akvaryumlara 15g/litre olarak 3-4 gün süre uygulanıla bilinir (250mg olarak satılan tabletler 38-
40 litre suya bir adet şeklinde uygulana bilinir.).  Bu süre sonunda su aktif karbon kömürlü filtreler ile temizlenmeli veya bu mümkün değil ise akvaryum suyunun yarısı kullanım bittikten sonra ilk gün %25'i ise üçüncü gün değiştirilmelidir. Metraljil adı ile eczanelerde satılan ilaçla bu tedavi yapılabilmektedir.

Nitrofuran İhtiva Eden İlaçlar
Bakteriyel ve bazı durumlarda mantar hastalıkları için çok etkili olan bir maddedir. Bakteriyel enfeksiyonlar için 20 ppm'lik solusyonda 4-5 gün banyo önerilebilir. Nifurpirinol ile
500 litre suya 1gr. olacak şekilde tedavi amacı ile veya 1.000 litre suya koruma anacı ile konulabilinir. Bu ilaç veya grubundan kullanıcak ilaçlar çok etkili ilaç olup akvaryum içinde tatbik ettiğinizde biyolojik ortamı yok ettiğinden ilacı tedavi amacı ile karantina akvaryumunda su değiştirilmeden 5 gün süre ile kullanılması kesinlikle uygun olacaktır. 5 gün sonunda balık karantina akvaryumundan çıkarılarak normal akvaryuma geri konulur.

Rivanol
100 mg. rivanol  100cm3 sıcak suda eritilir. Eriyik soğutulur. Balıkların yaraları üzerine pamukla sürülür. Gerekli gürülür ise 48 saat sonra tedavi tekrarlanılabilinir. Uygulama sırasında balığın gazlamalarına ve gözüne ilacın kaçmamasına dikkat edilmelidir. Bunun için balığın üzerine ilaç sürülürken balığın kuyruk hizası yere bakacak şekilde elde tutulup yaranın üzerine bu şekilde sürülebilinir.

Sülfanomidler
Akvaryumda hastalık amili olan bakterilerden antibiyotik ve sülfanomidli ilaçlara dayanabilmeleri hemen hemen yok gibidir. Sulfanilamide veya sülfathizol kullanımında, hasta balıklar 2-3 gün süre ile 100mg./Litre oranındaki suda tutulurlar.Eğer uygulama bu oranda akvaryuma yapılır ise 3 gün sonunda suyun %50'si değiştirilmelidir. Bu maddeler suda pek iyi erimedikleri için suda bulanık bir görüntü yaratabilir ve bu durum balıklara bir zarar vermez.

Trichlophon
Bu maddenin kullanılacağı akvaryumlarda su sıcaklığının 20-22 dereceden aşağı 27-28 dereceden yukarı olamaması lazımdır. 0.2-0.3 mg./Litre oranındaki suda hasta balıklar 3-4 gün banyo edilir.

Antibiyotikler
Bakteriyel hastalıkların tedavisinde çok yararlı olan antibiyotiklerin dış ülkelerde pek çok çeşidi akvaryum balıkları hastalıkları için piyasaya çıkarılmış bulunmaktadır. Ülkemizde de bu konuda bazı girişimler vardır. Akvaryumlarda en çok kullanılan antibiyotiklerden bir kaçı aşağıdadır.

Terramycin

10-20 mg./Litre

Eriyikte balıklar uzun süre banyo yaptırılabilinir.

Chloromycetin

50-80 mg./Litre

Eriyikte balıklar uzun süre hasta balıklar tutulabilir.

Oxytetracycline

5-8 mg./Litre

Eriyikte balıklar uzun süre hasta balıklar tutulabilir.

Bactrim

1 tablet/100 Litre

3 gün boyunca uygulanır.Sonunda %50 su değiştirilir.

Kinin
Litrede 0.001 gr.=1 mg. oranında uygulanabilir. (Akvaryuma bu kadar küçük dozda vermek için önce 1 gr. kinin
1 litre suda eritilir.Daha sonra litre başına 1 ml. gelecek şekilde uygulanır.

Formalin
0.1ml/litre oranındaki karışımda balıklar 1 saat banyo yaptırılır. Dış parazitler için akvaryumlara
100 litre su için 1 ml. kullanılabilinir.

Tuz
%3-5 ihtiva eden suda balıklar 2 dakika tutulur ise bu tedavi sülüklerden kurtulmak için yeterlidir. %1'lik tuzlu suda 1 saat balık tutulur ise dış parazitlere karşı mücadele yapılmış olur. Akvaryumlarda temizlenmiş kaya tuzu kullanılır. Özel olarak tuzluklardan akması için içerisine magnezyum sülfat ilave edilmiş masa tuzları kullanılmamalıdır.

Acriflovine
Dış parazitlere. kuyruk çürümesine ve mantarlara karşı kullanıldığında 0.02 ppm konsantrasyonda balıklar 3 gün süre ile tutulur.

Phenoxethol
Dış mantarlara ve kuyruk çürümesine karşı 10ml/litre oranındaki karışımda balıklar devamlı olarak tutula bilinir.

Metilen Mavisi
Özellikle mantar ve parazitlere karşı etkili olan bir kimyasal maddedir.Akvaryumculukta çok kullanılan bir maddedir. Uzun süreli tedavi için %5'lik eriyinden
5 litre suya 3 damla hesabı ile kullanıla bilinir.

Aktif Maddeler
Balık bakımında Medikasyon, Anestezi, Sedasyon, Sterilizasyon-Dezenfeksiyon ve Antisepsi amacıyla en sık kullanılan bileşiklerin bir listesi.   
  
 

Asetik asit banyosu (1-2ml saf asetik asit/Litre DİKKAT:saf asetik asiti kullanırken çok dikkatli olun ve herzaman eldiven takın; 45 saniyeden 10 dakikaya kadar kullanın)- Ektoparazitler  

Acriflavin (pek çok dirençli  tür geliştiğinden artık kullanılmıyor)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar  

Amoxixillin trihydrate ağızdan (10 gün boyunca 40-80mg/kg balık) veya enjeksiyon şeklinde- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar 

Ampicilline sodium ağızdan (10 gün boyunca 50-80mg/kg balık) veya enjeksiyonla – sistemik bakteriyel enfeksiyonlar 

Benzocaine anesthetic (50-500mg/litre, 60 saniye içinde anestezi sağlar), sedatif olarak (10-40mg/litre, balıklar taşınırken). 

Karbon dioksit anestetik, su tamponatı 

Chloramfenicol (Kloramfenikol) enjeksiyon (20-50mg/kg balık, periton içine haftada 1, iki hafta boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Chlortetracycline banyosu, ağızdan veya enjeksiyon- Dropsy, Malawi bloat, Fin rot, sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Bakır sülfat banyo (0.15 mg/litre)- Deri ve solungaç protozoanları, parazitler vs. 

Difluorobenzuron banyo (0.03mg/litre) Lernaea’da çok etkin  

Dimetridazole banyo, ağızdan veya enjeksiyon- Hexamita (kafada delik hastalığı).  

Doxycycline hydrochloride (+Sulfafurazole) enjeksiyon- Wasting hastalığı  

Enrofloxacin banyo (2mg/litre 5 gün boyunca), ağızdan (10mg/kg balık 10 gün boyunca), enjeksiyon (10mg/kg balık kas içi (IM) veya periton içi (IP) 3 gün arayla)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar  

Erythromycin ağızdan (25-50mg/kg balık 4-7 gün)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar (özellikle böbrek enfeksiyonları). 

Flumequine banyo (50-100mg/litre 3 saat boyunca), ağızdan (10mg/kg balık 10 gün boyunca), enjeksiyon (30mg/kg balık IP)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar  

Formalin banyo (15-25mg/litre) deri ve solungaç protozonları, deri incelmesi. Sterilizasyon: %6-8, dezenfeksiyon: %1-8, Antisepsi: %70 

Furaltadone uzun süreli banyo (20-50mg/litre 24 saat boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar  

Furazolidone uzun süreli banyo (1-10mg/litre en az 24 saat boyunca), ağızdan (50-100mg/kg balık 10-15 gün boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar (örneğin ülser hastalığı), Hexamita (kafada delik hastalığı), neon tetra hastalığı ile ilgili semptomlarda.  

Kanamycin sulphate uzun süreli banyo (50-100mg/litre 3 günde bir, 3 kez tekrarlanacak şekilde, her tedaviden sonra suyun %50’si değiştirilmeli), ağızdan (50mg/kg balık), enjeksiyon (20mg/kg balık IP 14 gün boyunca 3 günde bir)- Wasting hastalığı 

Levamisole iç nematodlarda 

Malachite yeşili banyo /50-60mg/litre 10-30 saniye veya 1 mg/litre 30-60dakika), uzun süreli banyo (0.10mg/litre üç kez, 3 gün arayla, tedavi sonrasında kalan kimyasalı aktif kömürle uzaklaştırın), swab (atuşman, cilt lezyonuna 100mg/litrelik solüsyondan sürün)- Mantarlar, beyaz benek, gövde incelmesi, kadife, mold enfeksiyonları ve su ektoparazitleri. 

Malachite yeşili+formalin uzun süreli banyo (25ppm formalin+0.10mg/litre malachite yeşili; gün aşırı üç gün boyunca; ara günlerde %50 su değişimi)- deri incelmesi, ICH, diğer dış protozoonlar ve fluke (trematode kurtları).  

Mebendazole barsak şerit parazitleri 

Methylene mavisi sürekli banyo (2mg/litre 3-4 gün boyunca, tekrarlamak gerekebilir)- yumurta mantarı, dış protozoonlar.  

Metriphonate  anchor kurtları, deri ve solungaç parazitleri, parazitik kabuklular, sülükler.  

Metronidazole sürekli banyo (7mg/litre2 gün boyunca; 3 kez tekrarlanır) Hexamita (kafada delik hastalığı).  

Minocycline sürekli banyo (7mg/litre2 gün boyunca, sonra tam su değişimi ve tekrar- UYARI: üçüncü kez tekrarlamak ölümcül olabilir)- Dropsy, Malawi bloat, Fin rot. UYARI: Yalnızca tetrasiklinler işe yaramadığında kullanılmalı.  

Minocycline+sulfafurazole Wasting hastalığı. 

Nalidixic asit (suda çözünür şekli) banyo (13mg/litre 3 günde bir, en çok 3 kez tekrarlanmalı)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.

Oxolinic asit banyo (25mg/litre 15 dakika boyunca; günde 2 kez 3 gün boyunca), uzun süreli banyo (1mg/litre 24 saat boyunca), ağızdan (10mg/kg balık 10 gün boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Oxytetracycline hydrochloride banyo (10-50mg/litre 1 saat boyunca), uzun süreli banyo (10-100mg/litre 1-3 gün boyunca; sert sularda daha yüksek dozlar; 3.günde %50 su değişimini takiben tekrarla), ağızdan (55-83mg/kg balık 10 gün boyunca), enjeksiyon (25-50mg/kg balık IM veya IP)-UYARI: Bu ilaç ışığa duyarlıdır; ışıkları kapat ve tedavi süresince akvaryumu ört- Dropsy, Malawi bloat, Fin rot, Sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. UYARI: Oxytetracycline dirençli bazı türler vardır. Durum böyleyse minocycline tedavisi uygulanabilir- minocyclin’i son çağre olarak kullan.  

Perkloridler/kloridler Kepçe, cam, kum, taş dezenfeksiyonu. Yıkama aşamasında klordan kurtulmak için musluk suyu kondisyoncusu (klor arındırıcı) kullan.  

Potasyum permanganat balık bitinde etkin; dezenfeksiyon 

Phenoxyethanol beyaz benek hastalığı, fin rot. 

2-phenoxyethanol anestetik 

piperazine sitrat barsak yuvarlak kurtları 

potentiated sulphonamide sistemik bakteriyel enfeksiyonlar 

paraziquantel kan parazitleri, iç helmintler, balık kalp kurdu. 

Quinaldine sulfate anestetik 

Sarafloxacin (deneme aşamasında)-sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. 

Sulfadiazin-trimethoprim ağızdan (30-50mg/kg balık 7-10 gün boyunca)- enjeksiyon (125mg/kg balık IP)-sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Sulfadimethoxine-ormetroprim yalnızca ağızdan (50mg/kgbalık 5 gün boyunca)-sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. 

Sulfadimidine-sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. 

Sulfafurazole(+doxycycline HCL veya minocycline HCL)-wasting hastalığı.  

Sulfamerazine yalnızca ağızdan (220mg/kg balık 14 gün boyunca)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar UYARI:dirençli pekçok bakteri var, etkili olmayabilir.  

Sulfamethozazole-trimethoprim banyo (25mg/litre 6-12 saat boyunca), ağızdan (50mg/kg balık 10 gün boyunca), enjeksiyon (50 mg/kg balık 7 gün boyunca günde 1 kez)- sistemik bakteriyel enfeksiyonlar.  

Tetracycline hydrochloride Dropsy, Malawi bloat, fin rot, sistemik bakteriyel enfeksiyonlar. UYARI: Bu ilaç ışığa duyarlıdır; ışıkları kapat ve tedavi süresince akvaryumu ört. UYARI: Tetrasikline dirençli bazı bakteriler var, durum böyleyse minocycline kullan. Herzaman önce tetrasiklini dene-minocyclini son çare olarak kullan.  

Thiosulfate sodium 7mg thiosulphate 1 mg kloru nötralize eder. 

Copadichromis borleyi (Kadango)

strongFONT color=#00008b size=2Copadichromis borleyi (Kadango) DIV/DIVBR P align=leftFONT color=#4169e1 size=2 TABLE style=BORDER-RIGHT: #9999ff 1px solid; BORDER-TOP: #9999ff 1px solid; BORDER-LEFT: #9999ff 1px solid; BORDER-BOTTO...

Kobalt Mavisi Özellikleri

FONT size=2FONT color=#4169e1strong DIVFONT color=#00008bMaylandia callainos (Kobalt Mavisi Cichlid)/FONT/DIV DIVFONT color=#00008b/FONT /DIV DIVIMG height=175 alt=kobalt blue src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv...

kadango erkek

IMG src=http://static.flickr.com/73/154354211_ac52423e38_m.jpg border=0 border=0...

artemia ya saldıran yavrular

IMG height=600 src=http://club2a.free.fr/site/IMG/jpg/418_Nurserie_8.jpg width=800 border=0 border=0...

s.imp.

IMG src=http://www.malawi.pl/tap/aulonocara_baenschi_164_1152x864.jpg border=0 border=0...

Pseudotropheus demasoni (Malawi Zebra) Özellikler.

strongFONT color=#00008b size=2Pseudotropheus demasoni (Malawi Zebra) DIV DIV/DIVIMG height=181 alt=demasoni src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/230.jpg width=300 align=bottom border=0 border=0/DIV DIV/DIV DIV/DIV...

Snow Prenses Özellikleri

FONT size=2FONT color=#4169e1strong DIVFONT color=#00008bPseudotropheus socolofi Albino (Snow Prenses)/FONT/DIV DIVIMG height=188 alt=snow src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/618.jpg width=300 align=textTop border=0 border=0...

Nimbochromis livingstonii (Yaşayan Kaya) Özellikler.

FONT color=#00008bstrongFONT size=2Nimbochromis livingstonii (Yaşayan Kaya)BR/FONT/strongBR/FONT P align=leftFONT color=#4169e1 TABLE style=BORDER-RIGHT: #9999ff 1px solid; BORDER-TOP: #9999ff 1px solid; BORDER-LEFT: #9999ff 1...

Sciaenochromis ahli Özellikler.

FONT size=2FONT color=#4169e1strong DIVA href=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/203.jpg target=_blankIMG height=240 alt=ahli src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/203.jpg width=320 align=middle border=0 border=0/A/DIV DIV...

Acei Özellikleri

FONT size=2FONT color=#4169e1strong DIVFONT color=#00008bPseudotropheus Acei (Iceman, Aysmen)/FONT/DIV DIVFONT color=#00008b/FONT /DIV DIVIMG height=175 alt=acei src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/651.jpg width=...

Afrika cichlidleri uyum tablosu

A href=http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=12&alt_kat=997 target=_blankhttp://www.akvaryum.com/makale.asp?id=12&alt_kat=997/A...

Ağzı dolu dişi demasoni

IMG height=716 alt=dişi src=http://hem.bredband.net/malawiciklider/photogallery/IMGP0295.jpg width=1081 border=0 border=0...

Mavi Prenses Özellikleri

FONT size=2FONT color=#4169e1strong DIVFONT color=#00008bPseudotropheus socolofi (Mavi Prenses)/FONT/DIV DIVFONT color=#00008b/FONT /DIV DIVIMG height=410 alt=socolofi src=http://i19.photobucket.com/albums/b165/mavra...

Afrika Cichlid Akvaryumunda Bitkiler

FONT color=#4169e1strongFONT size=2Afrika Cichlid Akvaryumunda Bitkiler/FONT/strongBR/FONT P align=leftFONT size=2FONT color=#4169e1strongArtık Balıklar İçin Sadece Kahvaltı Değiller/strongBRBRİlk olarak The Calfuarium, 3...

MALAWİ GÖLÜ: Darwin’in Oyunbahçesi

FONT color=#4169e1 size=2AFRİKA YARIK GÖLLERİ: BRMALAWİ GÖLÜ: Darwin’in OyunbahçesiBRBRBy Jason JenkinsBRFrom August 2005 Underwater, Iowa Aquarium SocietyBRAquarticles.comBRFotoğraf: www.vagabonding.comBRBRMalawi Gölü; Malawi, Moza...

Dişi kobalt blue

IMG height=523 src=http://i60.photobucket.com/albums/h9/ciclideafricane/lombardoi_2_big.jpg width=1024 border=0 border=0...

alacalı ahli

IMG src=http://www.cichlidlovers.com/s-fryeri-ob.JPG border=0 border=0...

kadango likoma

IMG height=533 src=http://www.abysse-cichlides.com/images/copadichromis%20borleyi%20mbenji.jpg width=800 border=0 border=0...

beyaz kuyruk erkek

IMG height=200 src=http://www.aquanet.de/objimages/20040527115205576-hauptbild-270520041207023676.jpg width=300 border=0 border=0...

Yosun Problemi

FONT color=#ff0000 size=2 DIVstrongFONT color=#4169e1Akvaryumlarda Alg (Yosun) Sorunu/FONT/strongFONT size=2BR/FONT/DIV DIV /DIV DIVÇeviri: Berk Refik Numanoğlu/FONTFONT color=#4169e1 size=2 BRBRAkvaryumlarda...

Dolgun dudak yunus

IMG height=600 alt=dolgun dudak yunus src=http://i19.photobucket.com/albums/b165/mavramate/malawi%20baliklari/cyrtocara_mooriidolgundudak.jpg width=800 align=middle border=0 border=0...

çok şirin

IMG height=390 alt=kafalı moori src=http://i19.photobucket.com/albums/b165/mavramate/malawi%20baliklari/cyrtocara_moorii_yunus.jpg width=520 align=textTop border=0 border=0...

s.p. erkek

IMG height=600 alt=s.p. erkek src=http://i19.photobucket.com/albums/b165/mavramate/baliklarim/s-1.jpg width=800 align=middle border=0 border=0...

s.p. büyük dişi

IMG height=480 alt=S.p. en büyükü. src=http://i19.photobucket.com/albums/b165/mavramate/baliklarim/s-8.jpg width=640 align=top border=0 border=0...

s.p. dişi

IMG alt=s.p. dişi src=http://i19.photobucket.com/albums/b165/mavramate/baliklarim/s-8.jpg border=0 border=0...

Melanochromis auratus (Auratus) Özellikler.

strongFONT color=#00008b size=2IMG height=140 alt=Melanochromis auratus Auratus src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/205.jpg width=300 border=0 border=0 DIV/DIV DIV /DIV DIVFONT color=#4169e1Latince Adı: Melanochromi...

Kadango red fin (dişi)

IMG src=http://www.malawi.pl/tap/copadichromis_borleyi_163_1152x864.jpg border=0 border=0...

kafalı yunusumuz.

IMG src=http://www.aquariumworld.com/images/freshw/fish/art_cyrt-moor.jpg border=0 border=0...

beyaz s.prenses

IMG height=356 src=http://www.abysse-cichlides.com/images/Labidochromis%20caeruleus%20blanc.jpg width=600 border=0 border=0 ...

acei tankı

IMG height=369 src=http://www.fishtank.republika.pl/acei/acei22.jpg width=640 border=0 border=0...

Minik aceiler

IMG height=240 src=http://www.cichlidlovers.com/p-acei-luwala3.JPG width=300 border=0 border=0...

beyaz kuyruk

IMG src=http://www.ppaquarium.com/%5Cimages%5Cthumbnails%5CPSEUDOTROPHEUS%20ACEI.JPG border=0 border=0...

iki farklı renk auratus

IMG height=379 alt=siyah -sarı src=http://www.akvaryum.com/Benimsitem/foto/batuhan/melanochromis_auratus_1.jpg width=500 border=0 border=0...

Copadichromis borleyi (Kadango) F 0

IMG height=333 src=http://hernando.free.fr/malawi/cichlides/copadichromis/co_borleyi/zimbawe_rock_gc1.jpg width=500 border=0 border=0...

sarı imparator

strongFONT color=#00008b size=2Aulonocara baenschi (Sarı İmparator) DIV/DIV DIV/DIV DIV/DIVIMG height=225 alt=sarı imparator. src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/217.jpg width=300 align=bottom border=0 border=0 DIV/D...

Cyrtocara moorii (Yunus Cichlid) Özellikleri

FONT color=#4169e1 size=2 DIVstrongCyrtocara moorii (Yunus Cichlid)/strong/DIV DIVIMG alt=yunus src=http://www.akvaryum.com/foto_arsiv/225.jpg align=middle border=0 border=0/DIV DIV /DIV DIVGüzel ve biraz yumuşak mi...

Kobalt blue erkek

IMG height=358 alt=kobalt blue src=http://i19.photobucket.com/albums/b165/mavramate/malawi%20baliklari/kobalt.jpg width=570 align=middle border=0 border=0...

Balık İlaçları

IMG height=11 src=http://www.akvaryum.com/images/uc_kare.gif width=13 border=0 border=0FONT size=3FONT color=#00008bB BALIK İLAÇLARI/BBRBR/FONT/FONT TABLE id=Autonumber1 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#1111...

Akvaryum Dekorasyonu

FONT color=#4169e1strongFONT size=2Akvaryum Dekorasyonu/FONT/strongBR/FONT P align=leftFONT color=#4169e1 size=2Kjell Fohrman`ın Back to Nature Aquarium Guide`indan akvaryum dekorasyonu ile ilgili bolümün çevirisidir. Özellikle yen...

yunus çiftleşme videosu

A title=Kuzenin yunusları href=http://s132.photobucket.com/albums/q20/yilmazkose/?action=view&current=ASF_0002-1.flv target=_self target=_blankhttp://s132.photobucket.com/albums/q20/yilmazkose/?action=view&current=ASF_0002-1.flv...

Mbunalar

FONT color=#4169e1 size=2Öncelikle dikkate alınması gereken ne tür balık beslemek istediğinizdir. Malawi çok büyük bir göl olmakla birlikte içinde çok farklı doğal ortamlar bulundurur ve gölün her çukur bölgesinde koşullara özel balıklar bulunmakta...

Hangi Cichlidler bir arada beslenebilir?

FONT color=#4169e1strongFONT size=2Hangi Cichlidler bir arada beslenebilir?/FONT/strongBR/FONT P align=leftFONT color=#4169e1 size=2Son zamanlarda hobicilerin çoğu balık familyasından Cichlids adını duymuştur, ancak tüm cichlid t...